Održan treći Trofej Nebeskih stolica
9.3.2018. | 15:15 -> 22.2.2019. | 02:06 | PR | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Treću godinu zaredom, ispod Nebeskih stolica, na Kopaoniku u mestu Belo Brdo, na teritoriji opštine Leposavić, dana 17.02.2019. godine, održan je treći Trofej nebeskih stolica. Članovi skijaškom i snoubord klubu, "Nebeske stolice" iz Leposavića, uz pomoć sportsko-turističke organizacije Leposavić i društveno odgovornih privrednih subjekata i pojedinaca, uspela je da i ove godine organizuje skijaško takmičenje na južnim i zapadnim  padinama Kopaonika, koje pripadaju opštini Leposavić.

Pored ski lifta, koji je nabavljen prošle godine, klub je ove godine obezbedio mnogo ski  rekvizita, kao što su startni brojevi po uzoru na trku svetskog kupa u Biver Kriku, platnene duple kapije, baneri, bič flegovi… koji su omogućili da ova trka podseća na neko mnogo veće takmičenje.

Prelepo sunčano vreme je okupilo preko 300 ljudi,  što ljubitelja skijanja i snouborda, što radoznalih meštana, koji su bili oduševljeni što se ovakav atraktivni dogadjaj dešava baš u njihovom mestu. Manifestaciju već tradicionalnu su ispratile dve televizijske ekipe i tri profesionalna fotografa, a takođe je obezbeđen muzički razglas sa voditeljom koji je komentarisao celu trku. Lepo je bilo videti gužvu na ski liftu, dok su takmičari čekali svoj red.
 
Na samom takmičenju je učestvovalo 50 takmičara u kategorijama:

- Slalom poletarci, pobednik Jovana Kovačević
- Slalom juniori, pobednik Relja Cvetković
- Slalom juniorke, pobednik Emilija Petković
- Slalom odrasli, pobednik Branislav-Bane Nešović i
- Snoubord odrasli, pobednik Milan Branović.

Događaj je začinjen revijalnom trkom slamenih džakova, što je oduševilo prisutne posmatrače, čime smo se prisetili nekih davnih vremena i evocirali uspomene iz detinjstva.

Motiv koji pokreće članove kluba je da se u prvom redu skijaški sport u potpunosti afirmiše, posebno kod mlađih naraštaja, zatim postoji velika želja da se ski centar Kopaonik proširi na južne i zapadne obronke Kopaonika, koji pripadaju ovoj opštini. Posebno se to odnosi na potez Treska - Pančićev vrh, gde postoje idealni uslovi za igradnju novih prostranih crnih staza, a to je upravo ono što nedostaje Kopaoniku da bi postao još ozbiljniji evropski ski centar, čime bi se ispunuli prohtevi i najzahtevnijim skijašima. Sa priloženih slika se vidi da nisu tačne pojedine tvrdnje da snega nema na ovoj strani Kopaonika, što predstavlja glavni izgovor za turističko-skijašku nearazvijenost ovog kraja. Takođe, želja je da se izgradi asfaltni put u dužini oko 6km, čime bi se direktno spojio Leposavić sa ski centrom Kopaonik.
 
Autori fotografija su  Mišel Koneski, Dejan Pešaković I Aleksandar Tanasković iz Leposavića, a TV prilog je izradio Ivan Vučković u saradnji sa  RTV MIR iz Leposavića.