Brojne manifestacije ovog vikenda na Kopaoniku
26.7.2017. | 18:58 -> 19:28 | Press | KOMENTARI (1)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Biciklistički maraton, domaći i ručno izrađeni proizvodi od borovnice, predavanja o njihovog zaštiti, pešačke ture i bogat kulturno-umetnički program samo su deo dešavanja koje očekuje sve koji se odluče da ovog vikenda posete Kopaonik. Nacionalni park Kopaonik, Turistička organizacija Raška, Turistička organizacija Brus, MK Mountain Resort i sportsko udruženje "Na sve strane" ovog vikenda, zajedničkim snagama, u periodu od 27. do 30. jula, organizuju brojne manifestacije, među kojima su i "Dani borovnice" i maraton "Tri strane Kopaonika". 

Kopaonik će od sutra biti domaćin već tradicionalne manifestacije “Dani borovnice”. Pored degustacije čuvene kopaoničke borovnice, tokom „Dana borovnice“, održaće se tradicionalno takmičenje u berbi borovnica i ocenjivanje proizvoda iz domaće radinosti. Na ovoj manifestaciji biće izloženi i mnogi domaći i ručno izrađeni proizvodi od borovnice, a prodajni štandovi proizvoda od borovnice biće otvoreni svakog dana u vremenu od 09 - 22h u okviru apartmanskog kompleksa Konaci.

Maraton „Tri strane Kopaonika“ koji se održava četvrtu godinu za redom, počinje od petka, 28. jula, kada će učesnici i posetioci biti u prilici da posete otvoreni EXPO sajam opreme iz sveta bicikizma i sportova u prirodi koji će se održati u krugu turističkog kompleksa "Konaci“. Za subotu, 29. jul, zakazan je "Eliminator race“, revijalna trka sa preprekama, koja će biti održana na atraktivnoj lokaciji u Dolini sportova i koja će ujedno biti uvertira za maratonski događaj čiji je start zakazan je za nedelju, 30. jul u 10h. U subotu je u toku popodneva zakazan i "Pasta party“ koji će okupiti sve učesnike maratona. 

Inače, maraton je dobio naziv prema stranama planine Kopaonik, koje obilazi – strane ka opštini Raška, opštini Brus i prema Jošaničkoj banji i otvoren je za sve ljubitelje sporta, avanture i prirode. 

Turistima koji se odluče za leto na planini na raspolaganju su panoramske vožnje žičarom, pešačke ture, staze za mountain bike i mountain cart. Takođe, na raspolaganju su i adrenalinske atrakcije poput boba na šinama, zip line-a i tjubing staze. 

Letnja sezona na Kopaoniku traje već mesec dana i za to vreme su ostvareni odlični rezultati. Stalna ulaganja u sadržaje i promociju letnjeg koncepta odmora na Kopaoniku, ali i odlične promotivne cene smeštaja samo su neki od razloga zbog čega Kopaonik beleži stalni rast u broju gostiju i tokom letnjih meseci.

Zbog velikog interesovanja, većina termina u najvećem hotelu MK Mountain Resort-a, hotela Grand, su u julu i avgustu popunjeni. Za sve one koji odluče da leto provedu na planini, po promotivnim cenama svoj smeštaj mogu rezervisati u hotelu "Angella“. 

Pročitajte još: