Arapski investitori skijaju na Kopaoniku, a investiraju u Novom Pazaru
10.10.2016. | 01:20 -> 01:32 | Press | KOMENTARI (12)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Tokom protekle sedmice, menadžment kompanije "MujEn", na čelu sa vlasnikom, gospodinom Šukurica Enverom bili su gosti viskokih zvaničnika privredne komore Ujedinjenih Arapskih Emirata, tačnije Dubai-a. Veliko interesovanje arapskih privrednika za partnerstvo i saradnju u oblastima turizma i investicija u nekretninama u Srbiji, bilo je tema ovog sastanka. Domaćini su izrazili veliko zadovoljstvo predlogom o poslovnoj saradnji, kao i pregovorima o ulaganju kapitala na području Kopaonika i Novog Pazara, sa akcentom na unapređenje turizma na Kopaoniku.

Tim povodom, direktor apart-hotela MujEn Lux, gospodin Salko Đukić, iskoristio je zvaničnu posetu za upoznavanje novih trendova, širenjem kontakata sa turističkim agencijama i turoperatorima, kao i predstavljanjem kapaciteta apartmanskog kompleksa "MujEn Lux" na Kopaoniku, kao i same planine Kopaonik kao najvećeg zimskog turističkog centra ovog dela Evrope.

Povoljnosti ranog bukinga, specijalne ponude, raskošni ambijent apart-hotela "MujEn Lux" koji odiše orijentom, wellness centar na preko 400m2 kao i restoran sa kuhinjom po HALAL standardu, bili su dovoljni da izazovu veliko interesovanje.

Kao rezultat preliminarnih sastanaka u Dubai-u, u budućem periodu kod nas možemo očekivati posetu zvaničnika Privredne komore Ujedinjenih Arapskih Emirata kao i predstavnike jednog velikog investicionig fonda, koji su pokazali interesovanje za projekat "Pazarville" u Novom Pazaru gde je po urbanističkom planu dozvoljeno zidati 300 vila, shopping mol, sportsko-rekreativni centar sa zatvorenim bazenom, restoranima, hotelom i ostalim sadržajem, koji od grada deli samo gusta borova suma, ukrsta se klima sa Golije, Rogozne, Kopaonika i Hajle, sto po svim urađenim parametrima predstavlja "Vazdušnu banju" i pravi prirodni i turistilčki potencijal kao i bogatstvo ovog dela Evrope, a na samo dva kilometra je  od centra Novog Pazara.



Za kupovinu vila za odmor poslovnih ljudi u "Pazarvillu"  bi kako kaze gospodin Nasser al Rahma,  bili zainteresovani kupci ne samo iz Dubaia već i iz Katara, Bahreina, Abu Dabia i ostalih drzava, "u prirodi kao u dunjalučkom dženetu - kao u raju’’. Tokom letnjeg perioda bi sa svojim porodicama i prijateljima boravili, uživali, izbegli pustinjske previsoke temperature, jeli zdravu hranu, akumulirali pluća čistim oksigenom u pripremi za povratak u svoje krajeve i nove biznis pobede...

Enver Šukurica direktor kompanije "MujEn" na sastanku je izjavio: "Dobrim medjudržavnim i prijateljskim odnosima dveju vlada, potpisivanjem ugovora Eaglehillsa sa vladom republike Srbije, projektom "Beograd na vodi" i vidljivo boljom poslovno-političkom klimom otvorila su se vrata svim Arapskim investitorima koji bi svoj kapital uložili u Srbiju, kao na primer što su investirali u Bosni i Hercegovini gde arapskih investitora i kompanija ima sada već na stotine i gde zapošljavaju hiljade mladih ljudi."

Gosti će tokom svoje zvanične posete obici i turističke potencijale Srbije, razgovarati sa predstavnicima turističkih organizacija Novog Pazara i Kopaonika, kao i vlasnicima odredjenih građevinskih parcela.

Kompanija "Mujen" ce se potruditi da uzvrati gostoprimstvom, uvaženim gostima priredi udoban i prijatan boravak u luksuznom apart-hotelu "Mulen Lux "na Kopaoniku. Posetioce iz departmana turizma ce upoznati i sa svojim smeštajnim kapacitetima kao i bogatim turističkim ponudama koje svojim gostima uveliko nude poput obilaska kulturno istoriskih spomenika Novog Pazara, "Unesco ture", "Šoping ture" ...

Nakon posete očekujemo konkretnije poslovne rezultate o kojima ćemo vas blagovremeno obavestiti, a koji ce biti značajni za pokretanje privrede, građevinarstva i turizma celog regiona.