Sezonskom ski kartom tri dana skijanja na Jahorini
19.11.2015. | 14:50 -> 14:57 | Investicije | KOMENTARI (3)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Javno preduzeće Skijališta Srbije i Olimpijski centar Jahorina potpisali su danas Ugovor o o poslovnoj saradnji u okviru Foruma o privrednoj saradnji Republike Srpske i Srbije u Banja Luci. Ovim ugovorom skijaši i borderi prilikom kupovine sezonske ski karte u Srbiji, stiču mogućnost tri dana uzastopnog besplatnog skijanja na Jahorini. Takođe, vlasnici sezonske ski krate iz OC Jahorina imaju pravo na dva dana besplatnog skijanja u ski centrima Kopaonik, Stara Planina i Tornik na Zlatiboru.

Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić je istakao je da se potpisivanjem ovog ugovora nastavlja regionalno povezivanje i saradnja između Republike Srpske i Srbije.

„Uveren sam da će ugovor koji danas potpisujemo biti podstrek i jednoj i drugoj strani da budu još bolje i još uspešnije. Povezivanjem skijališta na Jahorini i Skijališta Srbije pruža nam se mogućnost da učimo jedni od drugih, kako bismo zajednički podigli kvalitet usluga, a sve to na zadovoljstvo skijaša i bordera“, istakao je Ljevanić.

Ljevnaić je istakao da je Jahorina planina sa dugogodišnjom tradicijom zimskih sportova i podsetio da su zimske Olimpijske igre organizovane upravo u tom skijaškom centru, a da Kopaonik i srpski ski centri već dugi niz godina stvaraju novu skijašku istoriju.

„Sa takvom prošlošću, nemam sumnje da će uspostavljanje saradnje koju danas započinjemo još više ubrzati put ka formiranju objedinjene regionalne zimske ponude“, kazao je v.d. direktora Skijališta Srbije.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Velibor Lazarević rekao je da je potpisivanje ovog ugovora nastavak saradnje sa Skijalištima Srbije. On je istakao da su srpska skijališta napravila veliki pomak u razvoju skijaškog turizma u regionu, što je podsticaj Jahorini da nastavi sa unapređenjem svoje ponude.

"Jahorina ima brend olimpijske planine, što ima svega 22 planine u svetu. Po uzoru na Skijališta Srbije, koje je Vlada Srbije prepoznala kao bitan resurs, nadamo se da će Vlada Republike Srpske takođe prepoznati značaj Jahorine i nastaviti započeta ulaganja kako bi ova turistička destinacija bila što konkurentnija na tržištu", naglasio je Lazarević.

Forum o poslovnoj saradnji Republike Srpske i Srbije organizovale su u Banja Luci Nacionalna agencija za regionalni razvoj Srbije i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske, a učešće na ovom događaju uzelo je preko 160 firmi.
 
Pogledajte još: