Od jutros prilazi preko Jošaničke banje i Rudnice prohodni, put preko Brzeća i dalje neprohodan
6.3.2015. | 09:22 -> 8.3. | 10:02 | Autorski tekstovi | KOMENTARI (27)
| | | | | | |

URL je iskopiran!

Jako nevreme koje zahvatilo Kopaonik prethodna dva dana se polako smiruje. Po informacijama putara iz Kruševca i Pazara, od jutros je jedino put iz pravca Brzeća neprohodan! Očekuje se da tek kasno popodne ili večeras i ovaj putni pravac bude ponovo prohodan. Prilazi sa strane Rudnice i Jošaničke banje su prohodni, uz obaveznu upotrebu lanaca i zimske opreme. Obzirom na nepredvidive planinske vremenske prilike, potrebno je obavezno kontaktirati putare pred polazak na put! U nastavku pogledajte detaljne informacije, fotografije i video snimke.
 
Zbog pojačanog vetra i snega koji i dalje pada mogući su kraći prekidi i na prohodnim putevima, a upotreba lanaca i zimske opreme je obavezna.

Na prilazu Kopaoniku preko Bezeća došlo je do stvaranja manjih snežnih lavina, pa su ekipe dežurnih službi na terenu, a saobraćaj trenutno obustavljen za sve kategorije vozila. Očekuje se normalizacija i na ovom putnom pravcu u kasnim popodnevnim ili večernjim časovima u zavisnosti od vremenskih prilika.

Tokom jučerašnjeg dana zbog snežne mećavave i jedne saobraćajne nesreće saobraćaj ka Kopaoniku je bio u prekidu na putnim pravcima preko Jošaničke banje i Brzeća.

Mogući su povremeni zastoji i na putu preko Jošaničke Banje i Rudnice, gde je saobraćaj otežan, a dodatno čišćenje otežava sneg koji i dalje neprestalno pada.

Kamionima sa prikolicom i šleperima na snazi je zabrana kretanja  na prilazima Kopaoniku.

AMSS apeluje na vozače da obezbede dovoljnu količinu goriva, koja će im pri ovakvim vremenskim prilikama kada su mogući zastoji biti neophodna i da bez obavezne zimske opreme da ne kreću na put. 
 
Zbog izuzetno loših vremenskih uslova i rada malog broja instalacija, Skijališta Srbije će izaći u susret svim skijašima i borderima u ski centru Kopaonik i omogućiće produženje trajanje ski karata za jedan dan. Korisnici će moći danas i sutra, u ski centru Kopaonik, da se jave na prodajnim mestima i ostvare ovu mogućnost.

Kontakti za održavanje i prohodnost puteva:

Kruševacput: 037/478444
Novi Pazar-put: 036/5471370
AMSS: 1987  

Visina utabanog snega stazama je od 10 do 60 cm, a van staza 128 cm. Radno vreme ski centra Kopaonik je od 9 do 16:30 časova

Ukoliko vam je potrebna pomoć ili kontakt bilo koje službe na Kopaoniku (pomoć na putu, prodonost puteva, policija, elektrodistribucija, vodovod...) sve informacije možete naći ovde >>>



Pogledajte i uživo prikaz koje su žičare i staze u funkciji. Ski mapa se automatski generiše pri svakoj izmeni podataka o prohodnosti žičara i staza.
 

Pratite takođe i naše dnevne izveštaja na Facebook stranici >>>

Internet portal infoKOP.net već punih 13 godina upisuje u ski info bazu zvanične infomracije o radu žičara, stanju vremenskih prilika i prohodnosti puteva. Za ovaj vremenski period uneli smo podatke o preko 1600 skijaških dana na Kopaoniku. Tako velika baza nam daje mogućnost da prezentujemo razne statističke podatke koji mogu pomoći turistima da izaberu pravi termin za svoje zimovanje na Kopaoniku.

Pogledajte najzanimljivije statističke podatke pretočene u razne grafikone jednostavnim izborom ponuđenih opcija u padajućem meniju.